Behendigheid

We trainen bij de Spieringspringers in Klundert. Hier zijn wij terecht gekomen nadat er op een andere vereniging moeilijk werd gedaan over het ras, het zou namelijk verboden zijn. Nadat ik die man vertelt had dat hij zich vergiste en dit niet het geval was, bleken ineens de lessen vol te zitten, van een goede vriend die daar ook behendigheid deed wist ik dat dit niet waar was.
Ik ben gaan bellen met hondenvereniging de Spieringspringers en hier was het geen probleem om met een bull terriėr te komen, we trainen in kleine groepjes zodat iedere baas en hond ruimschoots aandacht krijgt van de trainers.

Ik ben nu sinds een paar maanden bezig met behendigheid, het is heel leuk om te doen en ondanks het eigenwijze karakter van de bull terriėr doet onze Gipsy het heel goed. Vaak is ze zelfs de beste van haar klasje.
Zij doet dit met vreselijk veel plezier.

   

 


 

 
Links gaat ze de tunnel in en rechts komt ze de tunnel uit.
De tunnel is een flexibele buis die in verschillende bochten kan worden neergelegd.


Hier komt ze van de A schutting af.
Dit is een schutting in de vorm van de hoofdletter
A en het is een vrij zware oefening omdat hij vrij steil omhoog gaat en aan de andere kant weer net zo steil naar beneden. Deze schutting heeft onderaan raakvlakken zitten en die moeten de honden raken, zowel met naar boven als naar beneden gaan.

 


 


 

De  katteloop is een lange smalle plank op ong. 1m50 hoog waar ze overheen moeten lopen, ook hieraan zitten onderaan weer de raakvlakken die de hond moet raken met op en af gaan.