Castratie van een reu

 

Sommige reuen hebben de bekende gewoonte om overal hun poot tegen op te tillen. Anderen worden vreselijk "gek" als er een loopse teef in de buurt is; ze kunnen soms dagen lopen klappertanden, kwijlen en niet eten...!!! Bovendien zal zijn urine sterker gaan ruiken en dat is met name bij langharige heren bijzonder vervelend. 

Uit onderzoek in het buitenland is gebleken dat zo'n 20% van de reutjes te maken krijgt met testikel-problemen, of te wel, problemen met hun balletjes. Deze problemen kunnen aanleiding zijn tot lichamelijke klachten en wellicht tot medisch ingrijpen.

Andere kwalen die aanleiding kunnen zijn tot castratie zijn:

Prostaatvergroting is een veel vookomende "ouderdoms-kwaaltje" bij reuen. De reu heeft dan moeite met zijn stoelgang (en niet met plassen, zoals bij de man). Deze aandoening is heel goed te behandelen met een anti-mannelijk hormoon of door castratie.

Prostaatonsteking komt niet zo veel voor, maar is wel moeilijk te genezen, waardoor castratie vaak de enige optie is. De symptomen zijn: bloedverlies uit de penis en plasproblemen. 

Voorhuidontstekingen is als de reu zijn eigen penis niet goed genoeg schoonhoudt of als de bacterie-flora niet goed is. Spoelen met boorwater kan een oplossing van dit probleem zijn en anders is castratie de enige oplossing.

Heel wat redenen dus om de heren van hun mannelijkheid te laten ontdoen! Maar zolang er geen medische indicatie is, waarom zou je je reu laten castreren?

Omdat hij anders gek wordt van die loopse teven? Nou, ik heb zowel reuen áls teven, maar toevallig ben IK de baas hier ...!!  Natuurlijk kan ook ik niet geheel voorkomen dat m'n knullen niet helemaal "de oude" zijn als een dame op haar hoogtepunt van de loopsheid is, maar dat accepteer ik maar; het is maar voor een paar dagen.

Volgens mij worden de meeste problemen met reuen veroorzaakt door opvoed-fouten en dominantie-problemen. Deze problemen worden veelal niet veroorzaakt door die twee balletjes die daar nog hangen, maar het zit meer tussen de oren van de reu. Omdat loopse teven overal geweerd worden krijgen opgroeiende reuen nooit de kans kennis te maken met dit fenomeen en leren ze nooit hoe ze er mee moeten omgaan. Reuen die weten wat een loopsheid is en ook weten hoe een teef kan reageren als hij te opdringerig wordt, lopen daarna niet meer direct te gillen zodra een teefje net aan haar loopsheid begint; hij weet wel beter...!!!

Net als met gesteriliseerde (eigenlijk ook een castratie) teven krijgen gecastreerde reuen regelmatig te maken met aanleg tot dik worden en sloom worden .

 

Terug