Alleen thuis

 

 

Het is heel normaal en natuurlijk dat puppy's in het begin niet graag alleen zijn. Je kunt meteen met de training beginnen vanaf het moment dat je pup zeven tot acht weken oud is. Wanneer een hond nooit geleerd heeft om alleen te blijven dan zal stapje voor stapje de hond gewend moeten raken aan het alleen zijn. Dit wordt bereikt door de hond steeds wat langer alleen te laten waarbij je altijd zorgt terug te zijn voor de hond gaat blaffen. 
Het zou fijn zijn als je een benche zou hebben Je kunt met een gerust hart weg gaan, je hoeft niet bang te zijn dat je pup tijdens je afwezigheid het meubilair heeft vernield. (Er zijn intussen genoeg verhalen van eigenaren over puppy's die dit wel hebben gedaan). Zie pagina
Benche

Je hebt hierdoor zelf ook momenten van rust waarop je de pup even niet in het oog hoeft te houden. De pup kan op momenten dat je niet op hem kunt letten in de benche  worden gelegd, waardoor de pup ook op onbewaakte momenten niets verkeerd kan doen. Het gevolg is dat je als baas minder vaak boos op de hond hoeft te zijn, wat de onderlinge relatie tussen jullie beide alleen maar ten goede komt.

Als je weg wil gaan zet je hond zonder veel praatjes in de benche. Als je thuiskom zoveel mogelijk de pup negeren. Je maak het weggaan en het terugkomen op deze manier minder opvallend. Heeft de pup gejankt of geblaft terwijl je weg was of hij was nog bezig met lawaai maken dan moet je pup niet troosten en ook niet op de pup gaan schelden. De pup krijgt op beide manieren je aandacht. De pup denkt dan, dat zijn blaffen je terug heeft gebracht.   

LET OP  MET EEN BENCHE MOET OP EEN VERANTWOORDE MANIER OMGEGAAN WORDEN
HET IS NIET DE BEDOELING DAT DE PUP ER DE HELE DAG IN ZIT OPGESLOTEN.

Terug